[DoACT Emblem] Miskolci Egyetem, Gépészmérnöki és Informatikai Kar
AUTOMATIZÁLÁSI ÉS INFOKOMMUNIKÁCIÓS INTÉZET
Cím: 3515 Miskolc, Egyetemváros
Tel: 46-565-140, 46-565-000/1776, 46-565-111/1776 Fax: 46-431-822
Email: gkautuni-miskolc.hu

[TANSZÉK] [MUNKATÁRSAK] [ÓRAREND] -- [ESEMÉNYEK] [HÍREK] [KUTATÁS] [OKTATÁS] [DOKUMENTUMTÁR] -- [FELADATBEADÁS] [HALLGATÓKNAK] [Auto]

PLC verseny 2003

A Főiskolai Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM) évenként sorra kerülő Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyének PLC programozási szekcióját 2003. április 16. és 18. között a Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskolai Kar Gépészeti és Rendszertechnikai Intézete rendezte. A versenyen nyolc főiskola és egyetem tizenegy csapata vett részt.

A háromnapos versenyprogram egy elméleti és két gyakorlati fordulóból állott.

A feladatokat a csapatoknak a magukkal vitt PLC programozásával kellett megoldaniuk. A verseny helyszínén csatlakozó kábelt kaptak, mely segítségével a PLC-t összekötötték a manipulátorokkal.

A Miskolci Egyetem két csapattal indult. Az első csapatot harmadéves villamosmérnök hallgatókból szerveztük. A második csapatban ötödéves informatikus és kohász hallgatók versenyeztek.

Csapataink az eddigi legnagyobb sikert érték el, az első helyezés mellett egy negyedik helyet is szereztek. Az élmezőny a következőképpen alakult:

1. Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Kar Automatizálási Tanszék I. csapat, 86 pont,

2. Budapesti Műszaki Egyetem Irányítástechnikai és Informatikai Tanszék, 60 pont,

3. Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Vill. Kar Automatizálási Intézet, 58 pont,

4. Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Kar Automatizálási Tanszék II. csapat, 51 pont.

Az első három helyezettet a rendezők pénzjutalommal és ajándék PLC-vel jutalmazták. Csapatunk egy, a Schneider Electric által forgalmazott mini PLC-t kapott.

Az első gyakorlati feladatot főiskolás villamosmérnök csapatunk egyedül oldotta meg tökéletesen, ezzel elnyerte a Rexroth cég 50 000 Ft-os külön díját. A PLC-t programmal együtt kölcsön kérték a MACH-TECH kiállításra, ahol a versenyen szereplő manipulátorukat a csapat által megírt programmal vezérelve mutatták be.

A második gyakorlati feladatra szintén az első csapatunk kapta a legmagasabb pontszámot, amellyel a Bosh cég 25 000 Ft-os különdíját is megkapták.

Az eddigi gyakorlattól eltérően negyedik helyezett II. számú csapatunk is pénzjutalomban részesült, mivel nem nagy különbséggel szorult a negyedik helyre.

A verseny nevezési díját, 41 000 Ft-ot a Schneider Elelctric Hungária Villamossági Rt. vállalta magára.

A szép teljesítményt elérő hallgatók és a felkészítő tanárok megérdemlik, hogy név szerint is felsoroljuk őket.

I. csapat: Eszlári Zoltán, Matiszkó Péter, Dobrosi Szabolcs, G-3FVE. Felkészítő tanár: Futás József.

II. csapat, 51 pont. Tagjai: Tóth Lajos, AK-501, Molnár Ferenc Jácint, AK-502/a, Rózsás Ferenc, G4S7T. Felkészítő tanár: Gyuricza István.

A győztes csapat


Copyright (c) Automatizálási és Infokommunikációs Intézet
Intranet